• Kawa Gwatemala Finca Las Codornices, 250g

Bardzo przejrzysta i gładka kawa z Huehuetenango. Regionu w Gwatemali, który słynie z uprawy kawy.

53.00
szt.
Czas wysyłki natychmiast
Cena przesyłki 9.99
Paczkomaty Inpost 9.99
Kurier Inpost 11.9
Kurier DPD 11.9
Dostępność 18 szt.
Waga 0.25 kg

Bardzo przejrzysta i gładka kawa z farmy Las Codornices w regionie Huehuetenango.


Farma należy do Diany i Hectora Ovalle
S
ą oni przykładem nowoczesnego podejścia do produkcji kawy na każdej z 3 swoich plantacji.

Ich styl zarządzania plantacjami koncentruje się na maksymalnej wydajności i trwałości.

 

Kawa jest owocem naszych wspólnych działań z 88 Graines, importerem kawy z Gwatemali.  

Właściciele 88 Graines współpracują z Ovallami bardzo blisko.
S
tarają się im pomóc uzyskiwać najwyższej jakości produkt, być na bieżąco z aktualnymi trendami i wymaganiami rynku kawy.
Więcej o współpracy 88 Graines z plantatorami w Gwatemali posłuchasz w naszym Podcaście o kawie.


 

image


Jola Czermińska [ 88Graines.com ], Diana i Hector Ovalle, 2021 rok.

Gospodarstwa Diany i Hectora położone są na ok. 1900 m n.p.m

Uprawiane odmiany to: bourbon, caturra, typica, pacamara, maragogype, geisha i villa sarchi. 

 

 

image

 

image

Jola Czermińska, Piotr Jeżewski 
 [ 88Graines ]
Wspólne zdjęcie po nagraniu odcinka Podcast o kawie. Wrzesień 2021.

 

 

Kraj: Gwatemala

Region: Huehuetenango

Farma: Finca Las Codornices
Producent: Diana i Hector Ovalle
Odmiana Arabiki: Pacamara/Maragogype

Wysokość upraw: 1900 m n.p.m

Sposób obróbki: honey, natural (na sucho) 

Ocena importera: 86,5 punktów

Stopień palenia: jasny
Noty degustacyjne: 
Bardzo przejrzysta i gładka kawa. Nektarynka, morela, niekiedy wyczuwalne nuty koniaku.

Przeznaczenie: metody przelewowe (drip, chemex, aeropress, metody przelewowe).

Waga:
250g

Data palenia: 04.11.2021 r. 

image

 

Gramatura:

Wysyłamy kawy w ziarnach.
Jeśli wolisz mieloną to 
proszę napisz w uwagach do zamówienia.

 

W Autor Coffee wybieramy kawy wyraziste.
Szukamy w kawie odważnych nut owoców przy zachowaniu równowagi pomiędzy słodyczą, goryczą, a kwasowością.

Kawę wypalamy w jasnym lub średnim stopniu, co pozwala nam zachować jej walory smakowe.

Intensywnie wspópracujemy z palarnią kawy, aby konsekwentnie zwiększać propozycję dostępnych kaw. Nawiązujemy współpracę z importerami ziarna. Wybieramy zaufanych dostawców. Wiemy, skąd pochodzi nasza kawa i mamy pewność, co do jej procesu obróbki oraz transportu.

Przywiązujemy wagę do pakowania i logistyki dostaw. Staramy się, aby nasze działania były możliwie najbardziej wydajne i najmniej szkodliwe dla środowiska.

W specjalnych odcinkach naszego Podcastu o kawie podpowiadamy jak przygotować lepszą kawę.