• Kawa Brazylia Campo Alegre, 250g

Jest zbalansowana. Ma w sobie delikatną cytrusową kwasowość, kremowe body i orzeźwiający finisz. To dla nas wyjątkowa kawa, bo od niej rozpoczęliśmy Autor Coffee. Absolutny nr 1.

46.00
szt.
Czas wysyłki natychmiast
Cena przesyłki 9.99
Paczkomaty Inpost 9.99
Kurier Inpost 11.9
Kurier DPD 11.9
Dostępność 22 szt.
Waga 0.25 kg

Noty degustacyjne: 

  • kremowe body 
  • delikatna cytrusowa kwasowość
  • orzeźwiający finisz

Jest zbalansowana. 

Charakteryzuje się naturalnie słodkim profilem z nutami miodu, brązowego cukru i czekolady. 

 

To wyjątkowa kawa. Była pierwszym workiem zielonego ziarna w Autor Coffee. Absolutny nr 1.
100% arabika, pochodzi ze zbiorów 20/21 roku.

Kawa z regionu z kawowego Chapada Diamantina, w Piatã (Bahia, północno-wschodnia część Brazylii).

 

Za produkcję odpowiada Amarildo Corsi. Prowadzi on w Piatã farmę Campo Alegre.
Jest to odmiana Catuai rosnąca na wysokości 1377 m n.p.m.


Terroir i warunki naturalne regionu jak wysokość i kwasowość gleby, nasłonecznienie, niewielkie opady i niska temperatura przyczyniają się do produkcji przez niego kawy wysokiej jakości. 

 

 

Brazylia Campo Alegre Autor Coffee

 

Kraj: Brazylia

Region: Chapada Diamantia

Farma: Campo Alegre

Sposób obróbki: natural (na sucho) połączony z procesem fermentacji.

Ocena importera: 89 punktów

Stopień palenia: jasny

Przeznaczenie: metody przelewowe (drip, chemex, aeropress, metody przelewowe).

Waga:
250g

Data palenia: 26.10.2021

 

Gramatura:
Wysyłamy kawy w ziarnach.
Jeśli wolisz mieloną to 
proszę napisz w uwagach do zamówienia.

 

Brazylia Campo Alegre Autor Coffee

 

W Autor Coffee wybieramy kawy wyraziste.
Szukamy w kawie odważnych nut owoców przy zachowaniu równowagi pomiędzy słodyczą, goryczą, a kwasowością.

Kawę wypalamy w jasnym lub średnim stopniu, co pozwala nam zachować jej walory smakowe.

Intensywnie wspópracujemy z palarnią kawy, aby konsekwentnie zwiększać propozycję dostępnych kaw. Nawiązujemy współpracę z importerami ziarna. Wybieramy zaufanych dostawców. Wiemy, skąd pochodzi nasza kawa i mamy pewność, co do jej procesu obróbki oraz transportu.

Przywiązujemy wagę do pakowania i logistyki dostaw. Staramy się, aby nasze działania były możliwie najbardziej wydajne i najmniej szkodliwe dla środowiska.

W specjalnych odcinkach naszego Podcastu o kawie podpowiadamy jak przygotować lepszą kawę.